WOZ-waarde en WOZ-aanslag

De gemeente bepaalt met een taxatie de waarde van uw woning of pand. Deze WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) is nodig om te berekenen over welk bedrag u aan gemeentebelastingen moet betalen.
Wij versturen eind februari jaarlijks 99% van de WOZ-aanslagen. Er is altijd een aantal woningen dat we nog moeten onderzoeken. In dat geval krijgt u de aanslag later opgestuurd.
U kunt een kopie van de WOZ-aanslag aanvragen.

Kopie aanvragen

Kopie aanvragen via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Wat u moet weten

Bij het vaststellen van de waarde van uw woning kijken we naar:

  • Het type woning/pand
  • De ligging 
  • De afwerking
  • Speciale kenmerken zoals een uitbouw of dakkapel 
  • 3 vergelijkbare huizen die rond 1 januari van het vorig jaar verkocht zijn

U kunt uw eigen taxatieverslag online inzien.

De WOZ-waarden van woningen waarvan u geen eigenaar of huurder bent, vindt u op wozwaardeloket.nl.

Aanslag in de Berichtenbox

Rond 28 februari stuurt de gemeente de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Heeft u op de website Mijn.Overheid.nl aangevinkt dat u post van de gemeente in uw online Berichtenbox wilt ontvangen? Dan krijgt u géén aanslag per post thuisgestuurd. Wilt u de manier waarop u post van de overheid ontvangt, aanpassen? Kijk op https://mijn.overheid.nl/#tabs-berichtenbox

Corona en de WOZ-waarde

De coronamaatregelen hebben geen invloed op de WOZ-waarde van woningen. De WOZ-waarde van niet-woningen (dat zijn gebouwen die geen woning zijn, zoals musea en bedrijfspanden) kan slechts in uitzonderlijke gevallen worden beïnvloed door de coronamaatregelen. Dan kunt u denken aan maatregelen die grote invloed hebben op niet-woningen voor een langere periode, zoals de sluiting van horeca, theaters, bioscopen, musea, sportaccommodaties, wijkcentra, enzovoort.

Met de bepaling van de WOZ-waarde 2021 voor deze groepen niet-woningen is rekening gehouden met de invloed van de coronamaatregelen die in 2020 zijn genomen.