Datum reserveren voor uw evenement nu niet mogelijk

Het is op dit moment niet mogelijk om een datum en locatie te reserveren voor uw evenement. In het najaar kunt via deze pagina uw reservering doen voor het volgende jaar. Lees hieronder de informatie hoe u op de hoogte kunt blijven. En hoe u een evenementenaanvraag in kunt dienen.

Wat u moet weten

U kunt nu geen datum reserveren voor een evenement. U kunt wel een evenementenvergunning aanvragen of een melding doen. Zorg ervoor dat u de aanvraag compleet en op tijd verstuurt.

 • compleet” betekent:
  • minimaal het meesturen van een plattegrond op schaal met een pijl die het noorden aanwijst
  • plattegrond compleet met de te plaatsen objecten
  • een plan hoe te voldoen aan de op dat moment geldende gezondheidsrichtlijnen en een mobiliteitsplan
 • op tijd” betekent:
  • voor een A-evenement een aanvraagperiode van minimaal 8 (maximaal 12) weken vóór uw evenement.
  • Voor een B- of C-evenement geldt een aanvraagperiode van minimaal 10 (maximaal 16) weken vóór uw evenement. Dit kan via evenementen

Wilt u een reservering doen voor de evenementenkalender voor het volgende jaar? Stuur dan een e-mail met uw mailadres naar evenementenactieteam@nijmegen.nl. Dan ontvangt u in het najaar hierover een e-mail met link naar de website om uw reservering te doen.

Als organisator kunt u een reservering doorgeven voor de evenementenkalender. Waarom het verstandig is om een reservering te doen:

 • U kunt de gewenste datum en locatie 'reserveren' voor uw evenement voor het eerstvolgende jaar. Dit is slim om te doen. Andere evenementen krijgen op die specifieke locatie en datum geen vergunning. Een organisator met een reservering heeft voorrang op een vergunningaanvraag zonder een reservering. Dat betekent dat als er bijvoorbeeld 2 aanvragen zijn voor 2 augustus bij de Wedren, dat de organisator MET de reservering voorrang heeft. 
 • Let op: een reservering voor de evenementenkalender betekent NIET dat u uw evenement ook mag organiseren. U moet eerst een vergunningaanvraag doen. 
 • Op de evenementenkalender staat een actueel overzicht van de geplande en gereserveerde evenementen. Zo kunnen evenementenorganisatoren, omwonenden en het Nijmeegse publiek altijd zien waar, wanneer welk evenement gepland staat en ook of het al vergund is. Als een evenementenvergunning verleend is dan betekent het dat de gemeente akkoord is en het evenement georganiseerd mag worden.  
 • ​​​​​In Nijmegen hebben we gebieden die speciaal bedoeld zijn voor het organiseren van evenementen. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en voorwaarden. Bekijk welke gebied geschikt is voor uw evenement

Heeft u vragen, wilt u een bestaand evenement wijzigen of een nieuw evenement organiseren? Stuur dan een e-mail naar evenementenactieteam@nijmegen.nl.