Kies uw trouwambtenaar

De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) sluit het huwelijk of geregistreerd partnerschap. Kiest u voor een uitgebreide ceremonie, dan neemt de BABS 2-3 weken van tevoren contact met u op. Hieronder stellen de Nijmeegse BABS'en zich voor.

Wat u moet weten

Als u bij ons een datum reserveert voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap, krijgt u een formulier opgestuurd waarop u kunt zetten welke BABS u het liefste wilt. Kies 2 BABS'en. Misschien is de ambtenaar van uw eerste keuze niet beschikbaar.

Als beide BABS'en niet kunnen, nemen we contact met u op zodat u nog een andere BABS kunt kiezen.

Alleen bij een uitgebreide ceremonie (30-45 minuten) krijgt u van tevoren een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar. Dit gesprek is 2-3 weken voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap.

De kosten hangen af van het soort ceremonie dat u wilt. Zie hiervoor het kopje 'Kosten' op de pagina Trouwen/geregistreerd partnerschap.

Een familielid of vriend als trouwambtenaar

Dat kan, maar bij de plechtigheid moet ook een ambtenaar van de gemeente Nijmegen zijn. Hij checkt of alles volgens de wet verloopt. U betaalt voor de eigen trouwambtenaar, zie hiervoor het kopje 'Kosten' op de pagina Trouwen/geregistreerd partnerschap.

De eigen trouwambtenaar moet voor 1 dag benoemd worden door burgemeester en wethouders en beëdigd door de rechtbank. Neem daarom minimaal 5 maanden voor het huwelijk ingaat contact met ons op om alles te regelen.

Trouwambtenaren stellen zich voor

Christel Arts

Beschikbaar: vrijdag, zaterdag, zondag
Talen: Nederlands

Bekijk de voorstelvideo van Christel Arts.

"Gefeliciteerd met jullie trouwplannen! Na het aanzoek begint het allemaal en dat is best een beetje spannend...
Vragen als: wanneer gaan we trouwen? Waar gaan we trouwen? Wie moet er bij aanwezig zijn en wat trekken we aan hebben jullie al beantwoord.

Hebben we alles? Nog niet helemaal......

Want nu komt het kiezen van JULLIE trouwambtenaar! 
Bij de gemeente Nijmegen hebben jullie heel veel keuze!
Mijn naam is Cristel Arts en ik loop graag een stukje met jullie mee op dit pad, in de rol van trouwambtenaar!!

Mijn allereerste bruidspaar waren mijn buren en ook bij hen ben ik op de koffie gegaan en hebben we samen alle wensen besproken voor hun ceremonie. Als buurvrouw kende ik ze al heel goed, maar als trouwambtenaar heb ik ze nog beter leren kennen en zo wil ik jullie ook graag leren kennen!

Want in dat kleine stukje dat ik op jullie pad mee mag lopen, leer ik jullie in korte tijd goed kennen. Waarna ik ook voor jullie een persoonlijke trouwceremonie kan maken. Wat daar precies in komt bepalen we met z'n drieën zodat jullie de belangrijkste vraag in de ceremonie ook vol overgave en liefde kunnen beantwoorden.

Wie weet word ik OOK een klein beetje jullie buurvrouw!
Zien we elkaar snel?"

Irma de Bruin

Beschikbaar: alle dagen
Talen: Nederlands

Bekijk de voorstelvideo van Irma de Bruin.

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap!
Wie weet hangt binnenkort jullie kaart hier in deze prachtige trouwzaal van de gemeente Nijmegen.

Mijn naam is Irma de Bruin en ik verzorg heel graag jullie ceremonie.

Je hebt misschien weleens een ceremonie bijgewoond waarvan je dacht: Ja, zo wil ik het ook.
En het leuke is, dat kan!
Want naast de formaliteiten, is er veel ruimte voor eigen inbreng.

Gaan jullie voor traditioneel met alle clichés, zoals je mag de bruid kussen,
of kiezen jullie op jullie eigen wijze voor een ceremonie die bij jullie past?

Als ambtenaar help ik jullie graag op weg en ik ben benieuwd naar jullie wensen, ideeën en verhalen. 
Samen maken we er een mooie ceremonie van, een unieke ceremonie.

Ik wens jullie veel plezier bij alle voorbereidingen, succes bij de te maken keuzes,
en… Volg je hart, dat klopt, altijd.

Wie weet, tot gauw!

Gerry van Campen

Beschikbaar: vrijdag en zaterdag
Talen: Nederlands

Bekijk de voorstelvideo van Gerry van Campen.

"Trouwen is topsport, een trouwdag is een finalewedstrijd. Maandenlang zijn jullie bezig om die ene dag, waarop alles moet kloppen, voor te bereiden. In de voorbereiding hebben jullie alles doorgenomen, en nog eens en nog eens. Natuurlijk is ook de ceremonie zelf, op jullie perfecte locatie, voorbij gekomen.

Je wilt een persoonlijke touch, een trouwambtenaar die jullie begrijpt en serieus is. Maar die ook beschikt over een gezonde dosis humor.

Dat zou ik kunnen zijn.

Alles moet kloppen bij een finalewedstrijd, om hem winnend te kunnen afsluiten. Wat voor het ene paar belangrijk is kan voor het andere paar van minder belang zijn. En als alles dan klopt kijk je terug op iets prachtigs. Iets waar je de rest van je leven nog met warme gevoelens aan terug denkt.

Graag kom ik een keer bij jullie langs om kennis te maken en de hele ceremonie door te nemen. Precies zoals jullie het in gedachten hebben.

Met heel veel trots en plezier wil ik jullie trouwambtenaar zijn."

Heleen Govers

Beschikbaar: alle dagen 
Talen: Nederlands

Bekijk de voorstelvideo van Heleen Govers

"Van harte gefeliciteerd met uw besluit om binnenkort te gaan trouwen of om u als partners te laten registreren. Bij dit besluit hoort naast het kiezen van een datum, een feestlocatie, mooie kleding en het uitnodigen van gasten dat u een ambtenaar kiest die jullie huwelijk gaat voltrekken of jullie officieel registreert als partners.

Ik vind het heel fijn iets voor mensen te betekenen, zeker op feestelijke en gedenkwaardige momenten in hun leven. Een van deze momenten is de dag waarop 2 mensen samen met familie en vrienden vieren dat zij vanuit liefde met elkaar de toekomst willen delen.

Om van jullie huwelijksvoltrekking een bijzonder moment te maken wil ik graag vooraf met jullie kennismaken. In een gesprek zal ik vragen met mij datgene te delen wat bijgedragen heeft tot deze bijzondere stap en hoe jullie samen naar de toekomst kijken.

Ik zal met jullie de wensen bespreken en deze zoveel mogelijk de juiste plaats en betekenis geven binnen een warme en sfeervolle ceremonie. Een ceremonie waarin ruimte is voor humor, een lach en een traan met jullie als bruidspaar in de hoofdrol. Ook als jullie aan kinderen een rol willen geven bij de huwelijksvoltrekking kunnen we daar samen invulling aan geven.

Ik hoop van harte bij te kunnen dragen aan een bijzondere stap op weg naar een mooie toekomst voor jullie beiden."

Rienke de Jong

Beschikbaar: alle dagen
Talen: Nederlands

Bekijk de voorstelvideo van Rienke de Jong

"Jullie hebben elkaar, en de liefde voor elkaar leren kennen. 

Nu hebben jullie besloten om jullie relatie ook voor de wet vast te leggen. Een heel speciaal moment in het leven van jullie beiden, en ook van al degenen die jullie lief zijn.
Het is voor mij als trouwambtenaar een grote eer om samen met jullie de ceremonie rondom het ja-woord vorm te geven. Ik heb jarenlang in het onderwijs gewerkt, en als leerkracht veel verschillende vieringen georganiseerd.
Als voorbereiding kom ik bij jullie langs, om jullie te leren kennen en jullie verhaal te horen. Samen bespreken we uitgebreid jullie wensen voor deze bijzondere dag. Vervolgens vertaal ik jullie ideeën en maken we er een persoonlijke, warme en sfeervolle ceremonie van. 

Ik hoop zo een bijdrage te mogen leveren aan een voor jullie onvergetelijke dag!"

Mariëlle Jongmans-Huising

Beschikbaar: alle dagen 
Talen: Nederlands

Bekijk de voorstelvideo van Mariëlle Jongmans-Huising.

"Trouwambtenaar zijn is echt het allerleukste werk dat ik me kan bedenken!

Elkaar je 'jawoord' geven ten overstaande van jullie getuigen en gasten. Dat is het hart van je trouwdag, daar mag alle aandacht voor zijn! En een huwelijkssluiting hoeft niet zo heel erg officieel, er mag ook gelachen worden, maar vooral genoten!

Ik geniet van de verhalen die mijn bruidsparen mij vertellen. En op jullie trouwdag komen die verhalen weer terug in mijn toespraak. Want trouwen met elkaar, ook wettelijk, is en blijft een heel bijzonder moment in het leven van twee mensen. In ons voorgesprek kan ik een goed beeld krijgen van jullie verhaal en jullie wensen.

Trouwen kan op veel manieren en als degene die u trouwt ga ik daar graag in mee. In het stadhuis of op één van de trouwlocaties."

Funda Kardesseven

Beschikbaar donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag 
(maandag t/m woensdag vanaf 18:00 uur)
Talen: Nederlands, en vloeiend Engels, Turks

Bekijk de voorstelvideo van Funda Kardesseven.

“Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt.”

Maandenlang leef je naar je trouwdag toe, jullie mooiste dag. Alles is tot in de puntjes geregeld. Precies hoe jullie het willen. Maar, dan blijft er nog maar één ding over: iemand die jullie liefde vertaalt in woorden.

Als trouwambtenaar is het aan mij de eer om jullie geluk te bezegelen en jullie met liefde te verbinden in éénheid. Wij zullen er samen een liefdevolle ceremonie van maken. Een ceremonie met een lach en traan. Een ceremonie waar jullie na jaren met veel liefde naar zullen terugkijken.

Daarnaast is een ceremonie geheel in het Turks of Engels geen enkel probleem. Zolang jullie gasten maar deelgenoot kunnen zijn van het bijzonder moment. 

Voor nu wens ik jullie heel veel succes met de voorbereidingen en ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting!

Anasuya Koopmans

Beschikbaar: alle dagen
Talen: Nederlands, Duits, Engels

Bekijk de voorstelvideo van Anasuya Koopmans.

"Warme woorden en een persoonlijk verhaal maakten mijn huwelijksdag heel speciaal. Zo speciaal dat wij er na al die jaren nog geregeld naar teruggaan en warm van worden. Dat gun ik ieder paar!

Bovendien vind ik het fantastisch dat mensen kunnen trouwen op zo vele mooie plekken in Nijmegen.

Het is jullie dag, jullie hoogtepunt van verbinden en geluk. Jullie huwelijkssluiting wordt bijzonder omdat deze de vorm zal hebben die jullie wensen. En de kleur aan zal nemen van jullie verhaal, overtuiging of levensfilosofie. Het is ook een goed moment om even terug te blikken op wat jullie samenbracht en samenhoudt. Daar komen we in een gesprek met zijn drieën zeker uit. Als een persoonlijke ontmoeting niet mogelijk is, kan dit voorgesprek ook via Skype. Zo nodig is een speech in het Duits of Engels geen probleem. Verwacht van mij gevoel voor luchtigheid en diepgang, een kwinkslag van humor en ernst.

Als trainer en auteur geef ik geregeld lezingen en seminars. Ik heb dan ook veel ervaring met het brengen van een bijzondere sfeer.  En het spreken van de juiste woorden op het juiste moment. Het is me een eer dat ik aanwezig mag zijn bij de warmte die gedeeld wordt in dit intieme moment. Het stemt me elke keer weer dankbaar."

Hanna Lieman

Beschikbaar: alle dagen
Talen: Nederlands 

Bekijk de voorstelvideo van Hanna Lieman

"'Ontmoeten is de ander binnenlaten in het huis van jezelf.'

Voor elkaar kiezen is een bijzonder moment. Een moment met een verhaal, dat bijgeschreven wordt in je eigen geschiedenis.

Je hebt elkaar immers ooit ontmoet. Misschien was de eerste keer die bijzondere keer. Ontmoeten gebeurt op verschillende manieren. Een echte ontmoeting laat sporen na.

Geboren in een warm en gastvrij gezin met altijd een open deur voor mensen en hun verhalen. Zo is ook mijn functie als trouwambtenaar.

Ik kijk er naar uit te luisteren naar jullie verhaal. Om samen een persoonlijke kleur te geven aan het officiële deel van deze feestelijke dag."

Robert Nas

Beschikbaar: alle dagen
Talen: Nederlands, in overleg: Engels, Duits, Frans

Bekijk de voorstelvideo van Robert Nas

"Ik ben blij, dat ik ben wie ik ben.

En dat jij bent wie jij bent.

Het fijnste is dat vanaf vandaag

Wij wij zijn!!!

Jullie trouwdag! En daar mag ik, Robert Nas, een deel van meemaken. Samen met jullie wil ik de voltrekking van jullie huwelijk/partnerschapregistratie zo laten worden, dat jullie er nog vaak met plezier aan terugdenken.

Jullie wensen, ideeën en voorkeuren zullen een belangrijke rol in de ceremonie gaan spelen, want het is jullie dag en jullie viering.

Samen maken we er iets moois van, zodat jullie als aanstaande echtgenoten/partners er echt van genieten!

Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten. Wie weet tot ziens."

Nico Remers

Beschikbaar: alle dagen
Talen: Nederlands, in overleg Engels, Duits

Bekijk de voorstelvideo van Nico Remers

"Nico, begin 60, jong van geest en uiterlijk, creatief, zeker ook met woorden.

Jullie mooiste dag met mij als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in een ongedwongen en luchtige sfeer. Met humor als het kan en serieus als het moet tijdens het officiële gedeelte.

Het is jullie trouwdag. In goed onderling overleg tijdens een voorgesprek maken we er samen de dag van die jullie voor ogen hebben. Warm, vol liefde en genegenheid naar elkaar, met als hoogtepunt het JA woord te geven. In het bijzijn van jullie getuigen, familie en allen die jullie dierbaar zijn.

Ik kijk ernaar uit om er samen met jullie een heel mooie ceremonie van te maken. Het wordt jullie prachtige trouwdag."

Suzanne Stein

Beschikbaar: Maandag, dinsdag, vrijdag, zaterdag, zondag. Woensdag en donderdag alleen de ochtend.
Talen: Nederlands, Engels en Duits

Bekijk de voorstelvideo van Suzanne Stein.

"Liefde...liefde is energie! 
Júllie energie!

Wat is nou mooier dan liefdesenergie vast te mogen leggen in een officiële huwelijksceremonie? Jazeker, dat mag die van jullie zijn!

Dat klinkt best spiritueel, en eigenlijk is het dat ook. Je verbindt niet alleen de aardse liefde met elkaar, maar je verbindt tevens elkaars energieën en alles wat je aan ervaringen al hebt opgedaan ook aan elkaar. Dat is dus best heel wat!

Tijdens het voorgesprek stem ik mij oprecht en zonder oordeel op jullie af, zodat de juiste toon, de juiste woorden maar ook de juiste energie op jullie trouwceremonie zoveel mogelijk gegarandeerd is! 

En door jullie unieke liefde tot een officiële huwelijksverbintenis te laten ontstaan, vormen jullie dus een hele nieuwe energie met elkaar! Een energie die om een speciale trouwambtenaar vraagt.

Ik zal me vereerd voelen dit voor jullie te mogen doen! 

Wil je graag een keer kennis met me maken? Neem gerust contact met me op. Heel graag tot ziens!"

Cora Zegers

Beschikbaar: alle dagen
Talen: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans

Bekijk de voorstelvideo van Cora Zegers.

"Jullie hebben al zo veel uitgezocht, zo veel gesprekken gehad en beslissingen genomen.
Nu moeten jullie ook nog kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie doet.
Denk je dat even snel te doen? Mis poes!
Vergeet die afstandsbediening vanavond maar, en ga er maar eens samen voor zitten. 
Want jullie willen wel die ene persoon, waar jullie meteen een goed gevoel bij hebben.
En nu wil je graag weten hoe ik dat dan doe als trouwambtenaar?

We starten met een voorgesprek met een lekker kopje koffie bij jullie thuis.
Daarbij geef ik jullie inzicht hoe een ceremonie nu eigenlijk stap voor stap verloopt.
Het is minder saai dan jullie misschien denken.
Maar!....... dat ligt wel helemaal aan jullie!
Wij kunnen het transformeren tot een ware beleving.

Durven jullie jezelf bloot te geven bij de vragen die ik stel?
Want jullie antwoorden bepalen de sfeer die de ceremonie uitademt.
We zoeken de balans tussen traditie en originaliteit.

Er kan van alles aan bod komen.
Maar!.........verwacht geen standaardvragen! 
Want afgezaagd staat niet in mijn woordenboek.
Ja, het is leuk om te weten hoe jullie elkaar hebben leren kennen. 
Maar liever hoor ik over de eerste keer knallende ruzie. 

We gaan ervoor zorgen dat jullie met warme gevoelens, op een magische dag kunnen terugkijken.Kom, we gaan ervoor. "