RNI-gegevens aanpassen

Woont u in het buitenland? Of bent u korter dan 4 maanden in Nederland? Én heeft u al een burgerservicenummer (BSN)? Dan staat u ingeschreven in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). U kunt uw gegevens in de RNI aanpassen. In de meeste gevallen heeft u hiervoor een afspraak nodig.

Wat u moet weten

De Nederlandse overheid heeft gegevens nodig om contact met u te kunnen houden. In het RNI staan alleen gegevens van uzelf. Zoals uw naam, uw geboortegegevens en uw actuele adres in het buitenland. Gegevens over uw huwelijk, echtscheiding of kinderen kunt u niet laten aanpassen. Deze gegevens worden niet in de RNI bijgehouden.

Uw adres aanpassen

Mail ons dat u verhuisd bent en dat u uw adres wilt aanpassen. Belangrijk: zet voor de veiligheid uw nieuwe adres nog niet in deze eerste mail. Wij zullen u terugmailen via Zivver. Daarna kunt u veilig uw nieuwe adres naar ons mailen.

Mail rni@nijmegen.nl

Uw persoonsgegevens aanpassen

Om uw persoonsgegevens aan te passen, gaat u langs 1 van de 19 landelijke RNI-loketten. In Nijmegen is een van deze loketten. Maak een afspraak als u in Nijmegen langs wilt komen. U kunt de afspraak niet verder vooruit plannen dan 1 maand.

Afspraak maken

Meenemen naar afspraak

Als u 16 jaar of ouder bent

  • geldig identiteitsbewijs
  • bij een naamswijziging bij huwelijk of scheiding: officiële gelegaliseerde documenten niet ouder dan 6 maanden. Bijvoorbeeld uw geboorte-, huwelijks - of echtscheidingsakte. De documenten moeten vertaald zijn in het Nederlands, Engels of Duits. Neem de documenten mee met daarop de gegevens die u wilt aanpassen.

Voor kinderen jonger dan 16 jaar

U komt als ouder sámen met het kind naar de afspraak. Neem het volgende mee:

  • geldig identiteitsbewijs van het kind
  • geldig identiteitsbewijs van uzelf
  • internationale geboorteakte van het kind. De akte mag niet ouder zijn dan 6 maanden

Neem bij de afspraak de originele documenten mee die nodig zijn voor het aanpassen van uw persoonsgegevens. Soms heeft uw akte of document een legalisatie en/of vertaling nodig. U kunt dit per land controleren op de website van de Rijksoverheid.