Verhuizen vanuit het buitenland

Onze dienstverlening gaat ondanks de coronacrisis gewoon door. Veel zaken kunt u online regelen. Doe dit zoveel mogelijk. U kunt nu online geen afspraak maken, wel telefonisch. Wij vragen u dringend om alleen 14024 te bellen voor zaken die u niet kunt uitstellen.
Als u belt bespreken we samen of een afspraak nodig is. Of dat wij uw zaak anders kunnen regelen en de afspraak uitstellen.

  De gemeente stelt de identiteit vast van iedereen die zich in Nederland wil inschrijven. Daarom komt u persoonlijk met uw identiteitsbewijs bij ons langs. Ook minderjarige kinderen moeten bij de afspraak zijn.

  Schrijf u binnen 5 werkdagen na uw aankomst in bij de gemeente. Als u dit niet doet, kan de gemeente u een boete opleggen.

  Wettig verblijf

  Uw verblijf in Nederland moet voldoen aan de Nederlandse wet. Uw verblijf is wettig in de volgende gevallen:

  • U heeft de Nederlandse nationaliteit
  • U heeft de nationaliteit van een land uit de Europese Unie
  • U heeft een geldige verblijfsvergunning

  Bent u binnen een half jaar langer dan 90 dagen achter elkaar in Nederland? Dan heeft u een verblijfsvergunning nodig. Deze vraagt u aan bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND).

   • Geldig paspoort of identiteitskaart van u en uw gezinsleden
     
   • Een recent huur- of koopcontract van de woning waar u ingeschreven wilt worden. 
    Of toestemming van de hoofdbewoner van het adres waar u ingeschreven wilt worden. De hoofdbewoner moet dit ondertekenen en de datum erop zetten. Neem ook een kopie mee van de identiteitskaart of paspoort van de hoofdbewoner met zijn handtekening
     
   • Overige originele gelegaliseerde en vertaalde buitenlandse documenten van uzelf en van uw kinderen. Bijvoorbeeld geboorte-, huwelijks- of echtscheidingsakten. Informatie over legaliseren van documenten vindt u op rijksoverheid.nl
     
   • Komt u uit Aruba, Bonaire, CuraƧao, Saba, Sint Eustatius of Sint Maarten? Neem een bewijs van uitschrijving mee

   Geen