Honden

Bekijk het overzicht van losloopgebieden en uitlaatplaatsen, hondenbelasting, wat toezichthouders doen en hoe u klachten meldt.

uitlaatplekken

uitlaatplekken

Hond uitlaten

Hondenlosloopgebieden

De losloopgebieden hebben een geel paaltje als markering. Hier hoeft uw hond niet aan de lijn. U moet wel de poep opruimen. Er staan hondenpoepbakken.

Hondenuitlaatplaatsen

De uitlaatplaatsen hebben een blauw bordje. Uw hond mag hier loslopen. U hoeft de poep niet op te ruimen. De gemeente maakt de uitlaatplaatsen regelmatig schoon.

Hondenpoepbakken

Gaat u niet naar een uitlaatplaats? Dan moet u de poep zelf opruimen. Gooi het poepzakje bij voorkeur in een hondenpoepbak. Is die er niet dan mag u het in een afvalbak gooien.

Toezicht

U bent verantwoordelijk voor het aanlijnen van uw hond en het opruimen van de poep. Toezichthouders controleren. De boete voor het niet aanlijnen van uw hond is € 100,-. Bent u met uw hond op een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide dan bedraagt de boete € 150,-. Voor het niet opruimen van de hondenpoep kunt u een boete van € 150,- krijgen.

Klachten

Klachten over hondenoverlast, hondenpoep of een kapotte hondenpoepbak meldt u met de Meld & Herstel app

Hondenbelasting

Krijgt of koopt u een hond? Meld uw hond binnen 2 weken aan. Is uw hond overleden of om een andere reden niet meer bij u? Meld uw hond binnen 6 weken af. Meer over hondenbelasting.