Wmo-consulenten

Heeft u door een ziekte of een beperking hulp nodig? Bijvoorbeeld in het huishouden, een aanpassing in uw woning om thuis te kunnen blijven wonen of een hulpmiddel om uzelf te verplaatsen? De Wmo-consulenten van de gemeente helpen u bij het vinden van een oplossing. Deze hulp is geregeld in de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Stel ons uw vragen via het formulier. U kunt ons ook bellen op 14 024.

stel uw vraag

stel uw vraag

Wat gebeurt er daarna?

Wij geven u meteen antwoord op uw vraag als dat kan. Is er haast bij, dan regelen wij snel hulp. In andere situaties volgt er enkele weken later nog een telefoongesprek of een gesprek bij u thuis, zowel bij ons als onze zorgaanbieders en leveranciers. Het is momenteel echter erg druk. Wij hopen dat u begrip heeft voor de langere wachttijd. In dat gesprek bekijken wij dan samen wat voor u de juiste oplossing is, bijvoorbeeld:

  • Huishoudelijke hulp
  • Woonvoorziening
  • Traplift
  • Avan vervoerspas (ook wel: regiotaxi)
  • Rolstoel
  • Scootmobiel 

Onze zorgaanbieders huishoudelijke hulp hebben te maken met een personeelstekort. Wanneer u huishoudelijke hulp van ons toegekend krijgt, houd er dan rekening mee dat de hulp pas na de zomer kan starten.

Andere vragen of problemen in het dagelijks leven? 

Dan zijn er meer Nijmeegse organisaties waar u voor zorg, hulp en ondersteuning terecht kunt: de Buurtteams Jeugd en Gezin, Buurtteams Volwassenen, Ouderenadviseurs, Financieel Expert in de Wijk en Stips. Zij werken in opdracht van de gemeente Nijmegen. Kijk voor meer informatie op VraaghulpNijmegen.nl