Ongedierte melden

Dar bestrijdt namens de gemeente de overlast van faraomieren of ratten bij uw woning. Voor de bestrijding van ander ongedierte (bijvoorbeeld muizen, zilvervisjes, kakkerlakken) neemt u contact op met een gespecialiseerd bedrijf.

Direct naar Dar

Direct naar Dar

Wat u moet weten

Ongediertebestrijdingsbedrijven vindt u op internet. Voor het verwijderen van beschermde diersoorten zoals steenmarters, vleermuizen en bijen kunt u het beste eerst advies inwinnen.

Steenmarters en vleermuizen

U heeft last van steenmarters of vleermuizen. Probeer ze niet zelf te vangen. Het zijn beschermde dieren, maar ze kunnen ook ziektes overbrengen zoals hondsdolheid. Voor advies neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf.

Ratten en faraomieren

Meld overlast van ratten of faraomieren in uw woning of tuin bij Dar

Bijen, hommels en wespen

  • Bijen en hommels zijn beschermde diersoorten en worden niet bestreden. Bel een imker voor advies als u last heeft van een bijenzwerm in uw tuin. U vindt een overzicht op nijmegen.bijenhouders.nl
  • Wespen in of rond uw woning laat u zelf bestrijden door een ongediertebestrijdingsbedrijf. Gaat het om een wespennest of bijennest in een openbaar gebouw of in de openbare ruimte, dan kunt u dit wel melden aan de gemeente via het formulier of met de Meld & Herstel app: link voor Androidlink voor Apple.