Ongedierte melden

Dar bestrijdt namens de gemeente de overlast van faraomieren of ratten bij uw woning. Voor de bestrijding van ander ongedierte (bijvoorbeeld muizen, zilvervisjes, kakkerlakken) neemt u contact op met een gespecialiseerd bedrijf.

Direct naar Dar Het inloggen is geannuleerd.

Ongediertebestrijdingsbedrijven vindt u op internet. Voor het verwijderen van beschermde diersoorten zoals steenmarters, vleermuizen en bijen kunt u het beste eerst advies inwinnen.

U heeft last van steenmarters of vleermuizen. Probeer ze niet zelf te vangen. Het zijn beschermde dieren, maar ze kunnen ook ziektes overbrengen zoals hondsdolheid. Voor advies kijkt u op obn.eu

Meld overlast van ratten of faraomieren in uw woning of tuin bij Dar

Bijen en hommels zijn beschermde diersoorten en worden niet bestreden. Bel een imker voor advies als u last heeft van een bijenzwerm in uw tuin. U vindt een overzicht op nijmegen.bijenhouders.nl

Wespen in of rond uw woning laat u zelf bestrijden door een ongediertebestrijdingsbedrijf. Gaat het om een wespennest of bijennest in een openbaar gebouw of in de openbare ruimte, dan kunt u dit wel melden aan de gemeente via het formulier of met de Meld & Herstel app: link voor Androidlink voor Apple.