Wmo-hulp: aanpassing doorgeven of hulp stoppen

U wilt uw Wmo-hulp stoppen of een Wmo-hulpmiddel inleveren. Of u heeft hulp bij het huishouden en wilt een andere aanbieder. Tenslotte kan het ook zo zijn dat u 'zorg in natura' heeft en dit wilt omzetten in een pgb.

Regelen

Wat u moet weten

Geef de volgende aanpassingen door aan de gemeente:

  • U wilt een andere aanbieder voor hulp bij het huishouden
  • U heeft een persoonsgebonden budget (pgb) voor hulp bij het huishouden. En u wilt dit aanpassen naar zorg in natura: u krijgt dan zorg van een aanbieder waar de gemeente een contract mee heeft
  • U wilt uw hulp stoppen of een hulpmiddel inleveren

Wilt u een andere aanpassing doorgeven? Neem dan contact op met de Buurtteams Volwassenen, Buurtteams Jeugd en Gezin of de Ouderenadviseurs. Of meld u opnieuw aan via onze pagina Wmo-hulp.

Aanbieders hulp bij het huishouden

Voor hulp bij het huishouden hebben wij een contract met de volgende organisaties: 

Heeft u vragen over de hulp die u krijgt, of bent u niet tevreden? Neem dan contact op met de zorgaanbieder van wie u de hulp krijgt.

Let op: onze aanbieders voor hulp bij het huishouden hebben op dit moment niet genoeg personeel. Houd er daarom rekening mee dat het even kan duren voordat u hulp krijgt. Wilt u overstappen naar een andere aanbieder? Dan komt u op de wachtlijst te staan bij de aanbieder van uw keuze. Uw huidige huishoudelijke hulp wordt dan direct stopgezet. U heeft dan tijdelijk geen hulp bij het huishouden. We raden u aan om niet over te stappen als dit niet echt nodig is.

    Print het Wmo-wijzigingsformulier (pdf, 125 kB), vul in en verstuur per post.

    De stip in uw buurt of wijk kan u helpen bij het invullen van het formulier.