Datum:

Nieuwsbrief 1 november 2023


 

Week van de pleegzorg

Voor veel kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Een pleegouder kan hierin een groot verschil maken. Pleegouders zijn mensen die tijdelijk voor deze kinderen met een onstabiele thuisbasis willen zorgen. Een paar dagen in de week of zolang het nodig is. En pleegouders zijn nog steeds heel hard nodig! Tijdens de Week van de Pleegzorg staan we hier extra bij stil. Van 1 tot en met 8 november 2023 worden er landelijk informatiebijeenkomsten georganiseerd en er zijn speciale activiteiten voor pleeggezinnen. Dat laatste om de gezinnen in het zonnetje te zetten, want hun liefde maakt het verschil. Meer weten over pleegzorg, wilt u zelf pleegouder worden of ervaringen van andere pleegouders lezen? Op de website van de Week van de pleegzorg kunt u meer informatie vinden.


 

Politieke avond

Vanavond is het Politieke Avond en de besluitronde staat centraal. De Politieke Avond start om 16.00 uur. U kunt de besluitronde bijwonen in het stadhuis of online volgen via nijmegen.nl/gemeenteraad

Op de agenda staan de Stadsbegroting 2024-2027, het raadsvoorstel gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Chw-bestemmingsplan Nijmegen uitbreiding bedrijventerrein de Grift' en de noodopvang in de Winkelsteeg.

Stadsbegroting 2024-2027

Met de begroting laat het college zien wat de plannen zijn en hoe ze het geld de komende jaren wil verdelen. De raad beslist of het geld ook daadwerkelijk zo verdeeld gaat worden en neemt naar verwachting vanavond een besluit over de begroting. De digitale versie van de Stadsbegroting is hier te lezen.

De vergadering van de raad is live te volgen of later terug te kijken.

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van de agenda’s en onderwerpen van de gemeenteraad. Dan kunt u zich hier abonneren op de nieuwsbrief van de gemeenteraad. Afmelden kan op elk moment.


 

Meedoenregeling

Heeft u de Meedoenregeling al aangevraagd? Met de Meedoenregeling kunnen Nijmegenaren met een laag inkomen voor maximaal €150,- een cursus of activiteit doen. Denk aan een danscursus, rijlessen, een behandeling bij de schoonheidsspecialiste, naar de film of het theater. U kunt kiezen uit meer dan 100 aanbieders! 
U mag het hele jaar door starten met uw activiteit, maar uiterlijk op 31 december 2023. De activiteit mag doorlopen in 2024. 

Om de Meedoenregeling aan te vragen mag u inkomen niet hoger zijn dan deze bedragen: 

  • Alleenstaand: €1.680,-
  • Alleenstaande ouder: €2.160,-
  • Getrouwd/samenwonend: €2.395,-

Als u met pensioen bent zijn de inkomensbedragen hoger. Kijk op deze pagina voor de overige voorwaarden van de Meedoenregeling en vraag de regeling aan!