Datum:

Nieuwsbrief 17 januari

Meedoenregeling

Heeft u de Meedoenregeling al aangevraagd? Met de Meedoenregeling kunnen Nijmegenaren met een lager inkomen voor maximaal €150,- een cursus of activiteit doen. Denk aan een danscursus, rijlessen, een behandeling bij de schoonheidsspecialiste, naar de film of het theater. U kunt kiezen uit meer dan 100 aanbieders. U mag het hele jaar door starten met uw activiteit, maar uiterlijk op 31 december 2024. De activiteit mag doorlopen in 2025.

Aanvragen 

Om de Meedoenregeling aan te vragen mag uw inkomen niet hoger zijn dan deze bedragen: 

Alleenstaand: €1.710,-
Alleenstaande ouder: €2.200,-
Getrouwd/samenwonend: €2.440,-
Als u met pensioen bent zijn de inkomensbedragen hoger. Kijk op onze website voor de overige voorwaarden van de Meedoenregeling en vraag de regeling aan.


 

Inloopavond Westerkwartier 25 januari Stationsgebied

Op 25 januari is er in wijkcentrum Titus Brandsma een inloopavond over de laatste ontwikkelingen van de projecten in het Westerkwartier (Stationsgebied). U kunt vrijblijvend binnenlopen tussen 19.00 en 20.30 uur.

Tijdens deze avond krijgt u informatie over de volgende projecten: 

  • Project Vijfknoop (fasering en definitief ontwerp)
  • Tijdelijke fietsenstalling Tunnelweg Voorbereiding bouw voormalig UWV-gebouw (planning schoonmaken van de grond en sloop) 
  • Nieuwe stationsingang Westentree (voorlopige planning uitvoering)
  • Planning grondwerkzaamheden Hezelpoort/Duet (schoonmaken van de grond, archeologie en eventuele restanten explosieven) en aanleg bouwweg. 

Meer informatie en aanmelden kan via www.nijmegen.nl/stationsgebied/bijeenkomsten/#c18068.

Heeft u vooraf vragen? Stuur een e-mail naar stationsgebied@nijmegen.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op en rond het stationsgebied? Schrijf u in voor de nieuwsbrief op www.nijmegen.nl/stationsgebied.


 

Vanavond in de raad

Vanavond is het Politieke Avond en de gespreksronde staat centraal. De Politieke Avond start om 18.00 uur. Op de agenda staan onder andere inspraak over verschillende onderwerpen, het raadsvoorstel beleidskader arbeidsmarkt en re-integratie regio Rijk van Nijmegen 2024-2027 ‘Klaar voor nieuwe kansen!’ en het raadsvoorstel gewijzigde vaststelling Chw-bestemmingsplan Nijmegen Kanaalhavens – 7 (Waal Energie).

Raadsvoorstel beleidskader arbeidsmarkt en re-integratie regio Rijk van Nijmegen 2024-2027 'Klaar voor nieuwe kansen!'

Elke vier jaar stellen de gemeenten in het Rijk van Nijmegen gezamenlijk een nieuw kader vast voor het arbeidsmarkt- en re-integratiebeleid. Hierin worden nieuwe keuzes gemaakt. Ook gaat het kader in op hoe gemeenten vanuit het Rijk geld krijgen om hun taken uit te voeren en de gevolgen daarvan voor lokale en regionale dienstverlening voor werkzoekenden en werkgevers.

De vergaderingen van de raad zijn hier live te volgen of later terug te kijken onder de betreffende datum: https://nijmegen.bestuurlijkeinformatie.nl/Calendar

Inspreken bij de gemeenteraad over een onderwerp? Neem dan contact op met de griffie: griffie@nijmegen.nl 

Wilt u maandelijks op de hoogte blijven van de agenda’s en onderwerpen van de gemeenteraad. Dan kunt u zich hier http://eepurl.com/iqqRz2 ook abonneren op de nieuwsbrief van de gemeenteraad. (afmelden kan op elk moment).


 

Invoering JA/JA sticker

Vanaf 1 februari 2024 krijgt u alleen nog ongeadresseerde reclamefolders in uw brievenbus als u dit met een JA/JA sticker op uw brievenbus laat weten.

Huis-aan-huis bladen: hoe werkt het?

  • Wilt u nog  huis-aan-huisbladen zoals De Brug en wijkbladen blijven ontvangen? Dan hoeft u niks extra te doen. Het geldt namelijk niet voor huis-aan-huisbladen. 
  • Wilt u ook geen huis-aan-huisbladen ontvangen? Dan kunt u een NEE/NEE-sticker op uw brievenbus plakken. 
  • De NEE/NEE-sticker blijft bestaan voor mensen die geen folders en geen huis-aan-huisbladen willen. 
  • De NEE/JA sticker mag nog gebruikt worden maar werkt hetzelfde als geen sticker op de brievenbus.

Minder afval

In Nijmegen willen we afval verminderen en zuinig omgaan met grondstoffen. Daarom voert de gemeente vanaf februari de JA/JA sticker in. Met deze nieuwe regels voorkomen we verspilling van papier, inkt en energie voor productie en transport van folders en verminderen we de hoeveelheid folderafval.

Het invoeren van de nieuwe sticker zorgt ervoor dat er minder ongewenste ongeadresseerde reclamefolders worden verspreid. Huishoudens zonder sticker krijgen nu volgens Stichting Milieu Centraal gemiddeld 20 folders per week en 26 kilo per jaar. Het reclamedrukwerk dat deze huishoudens ontvangen wordt lang niet altijd gelezen en belandt vaak ongebruikt bij het oud papier of restafval. Volgens landelijk onderzoek gaat maar ongeveer een derde deel van de Nederlanders die nu geen sticker hebben een ja-ja sticker plakken. Als je hiervan uitgaat, belanden er in Nijmegen ruim 700 ton (= 700.000 kg) minder reclamefolders bij het oud papier.

Meer informatie en JA/JA sticker

De JA/JA sticker kunt u gratis afhalen op verschillende plaatsen in Nijmegen, zoals het stadhuis, de Stadswinkel en diverse wijkcentra. U kunt de sticker ook online aanvragen. Kijk voor meer info en uitgiftepunten op nijmegen.nl/jajasticker.