Briefadres aanvragen

Heeft u tijdelijk geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk in het buitenland woont, op zee bent of in een instelling verblijft? Dan kunt u een briefadres aanvragen bij de gemeente.

Let op: door het coronavirus vragen wij u zoveel mogelijk gebruik te maken van de online aanvraag. Lukt dit niet? Dan vragen wij u alleen een afspraak te maken als dit echt nodig is.

Online aanvragen

Online aanvragen via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Afspraak maken

Afspraak maken

Wat u moet weten

U kunt een briefadres aanvragen in de volgende gevallen:

  • U bent dak- of thuisloos (ga voordat u een briefadres aanvraagt, eerst langs tijdens het inloopspreekuur, op werkdagen 12.30-13.30, Mariënburg 30)
  • U heeft geen vaste werkplek (ambulant beroep)
  • U gaat voor 8 maanden of korter naar het buitenland
  • U vaart op een schip. U heeft Nederland als thuishaven en bent minder dan 2 jaar in het buitenland
  • U woont tijdelijk in een opvanginstelling voor vrouwen of mannen zoals een Blijf-van-mijn-lijfhuis
  • U woont tijdelijk in een zorginstelling
  • U zit in een huis van bewaring

Ook als u niet onder een van de categorieën in de lijst valt, kunt u een briefadres aanvragen als u geen woonadres heeft. We beoordelen dan of u een briefadres mag hebben.

U kunt een briefadres kiezen in heel Nederland. Het kan bijvoorbeeld het adres zijn van een familielid, vriend of kennis. Vraag het briefadres aan in de gemeente waar het adres is.

Na uw aanvraag krijgt u na maximaal 1 week bericht.

Voorwaarden

Uw briefadres moet een officieel adres zijn uit de Basisregistratie Personen (BRP).

De bewoner of organisatie van uw briefadres moet toestemming geven en ervoor zorgen dat u uw post krijgt. De bewoner of organisatie kan op 2 manieren toestemming geven:

U kunt een briefadres maximaal 1 jaar gebruiken. Iedere 3 maanden sturen wij u een formulier waarin u  aangeeft waarom u het briefadres nog steeds nodig heeft.

Meenemen bij een afspraak