Briefadres aanvragen

U kunt een briefadres bij ons aanvragen als u tijdelijk geen woonadres heeft. Bijvoorbeeld omdat u tijdelijk in het buitenland woont, op zee bent of in een instelling verblijft.

Online aanvragen via DigiD Het inloggen is geannuleerd.

Wat u moet weten

U kunt een briefadres aanvragen in de volgende gevallen:

  • U bent dak- of thuisloos (ga voordat u een briefadres aanvraagt, eerst langs tijdens het inloopspreekuur, op werkdagen 12.30-13.30, Mariënburg 30)
  • U heeft geen vaste werkplek (ambulant beroep)
  • U gaat voor 8 maanden of korter naar het buitenland
  • U vaart op een schip. U heeft Nederland als thuishaven en bent minder dan 2 jaar in het buitenland
  • U woont tijdelijk in een opvanginstelling voor vrouwen of mannen zoals een Blijf-van-mijn-lijfhuis
  • U woont tijdelijk in een zorginstelling
  • U zit in een huis van bewaring

Ook als u niet onder een van de categorieën in de lijst valt, kunt u een briefadres aanvragen als u geen woonadres heeft. We beoordelen dan of u een briefadres mag hebben.

U kunt een briefadres kiezen in heel Nederland. Het kan bijvoorbeeld het adres zijn van een familielid, vriend of kennis. Vraag het briefadres aan in de gemeente waar het adres is.

Voorwaarden

Uw briefadres moet een officieel adres zijn uit de Basisregistratie Personen (BRP).

De bewoner of organisatie van uw briefadres moet toestemming geven en ervoor zorgen dat u uw post krijgt. De bewoner of organisatie kan op 2 manieren toestemming geven:

U kunt een briefadres maximaal 1 jaar gebruiken. Iedere 3 maanden sturen wij u een formulier waarin u  aangeeft waarom u het briefadres nog steeds nodig heeft.

Meenemen bij een afspraak

Na uw aanvraag

U krijgt binnen 4 weken bericht. U hoort dan of uw briefadres is toegekend of afgewezen. Soms vragen we u om extra gegevens, dan kunnen we uw aanvraag beter beoordelen.