Wethouder Dr. Monique Esselbrugge (D66)

Dr. M. (Monique) Esselbrugge is verantwoordelijk voor:

  • financiën
  • economie
  • citymarketing
  • vestigingsbeleid
  • binnenstad en toerisme
  • personeel en organisatie

Wethouder Esselbrugge is 5e locoburgemeester. Zij vervangt de burgemeester en de locoburgemeesters boven haar als zij op dienstreis, ziek of op vakantie zijn.

Contact

Afspraak maken:

Brigit Remmerde (bestuurssecretariaat): 

Of mail wethouder Esselbrugge rechtstreeks: m.esselbrugge@nijmegen.nl

Voor de media

De perswoordvoerder van wethouder Monique Esselbrugge is Freico Amberg:

Uitnodigen voor officiële handeling

Nodig de wethouder uit voor een officiële handeling bij een jubileum, opening, viering of andere gelegenheid.

CV

Monique Esselbrugge (1971) is sinds mei 2018 wethouder van financiën, economie, citymarketing, vestigingsbeleid, binnenstad & toerisme, personeel & organisatie.

Monique Esselbrugge studeerde Public Administration and Law aan de Tilburg University. Zij is gepromoveerd bestuurskundige op onderzoek naar complexe besluitvorming aan de Erasmus Universiteit  Rotterdam. Voordat zij overstapte naar de overheid was ze actief in de advieswereld als senior adviseur op het terrein van onder meer bestuur, verkeer, stad en ruimte.

In 2005 werd Esselbrugge actief bij de lokale overheid. Eerst bij de gemeente Leiden als programmanager en hoofd van het projectmanagementbureau. Ze was onder meer betrokken bij Leiden Bio Science Park. Daarna was zij directielid bij de gemeente Lingewaard. Tussen 2012 en 2018 werkte zij voor de provincie Overijssel als concernmanager Ruimte en Bereikbaarheid (inclusief Water).