Nieuwsbrief Werk en Inkomen augustus 2021

  • U mag 4 weken per jaar (28 dagen) met vakantie met behoud van uw uitkering. Hoe u de vakantiedagen over het jaar verdeeld, mag u zelf bepalen. De periode dat u weg bent, geeft u vooraf aan ons door op het statusformulier.
  •  Gaat u naar het buitenland om een andere reden dan vakantie bijvoorbeeld familiebezoek? Dan telt die periode ook mee voor het aantal dagen dat u weg mag. Blijft u in totaal langer dan 28 dagen op vakantie of in het buitenland voor een ander soort bezoek? Dan stopt uw uitkering. Komt u in deze situatie? Neem dan zo snel mogelijk vanuit het buitenland contact met ons op. U belt vanuit het buitenland naar 0031 24 329 90 00 en vraagt naar de afdeling Uitkeringsbeheer
  • Werkt u met behoud van uw uitkering of volgt u een traject bij het Werkbedrijf? U overlegt eerst met uw werkgever of begeleider van uw traject.

Al wat langer een bijstandsuitkering ontvangen, dat doet wat met u. De zoveelste afwijzing op een sollicitatiebrief. Of zelden een uitnodiging krijgen voor een sollicitatiegesprek. Hoe hard u ook uw best doet. Terwijl u wel graag aan het werk wilt. “Onder de mensen zijn en niet de hele dag thuiszitten” dat is wat we vaak horen. Maar dat lukt niet zo snel. Langzaam verdwijnt het dagritme en bent u minder in beweging.  

Vaak wilt u ook wel ‘iets’, bijvoorbeeld vaker naar buiten of eens per week zwemmen – maar weet u niet hoe. De buurtsportcoach kan u helpen. In een gesprek vertelt u wat u zou willen en kunnen. 

De buurtsportcoach laat zien wat er mogelijk is. Als geld een rol speelt om lid te worden van een sportclub, dan helpt hij/zij u ook bij het zoeken van een manier om dit betaald te krijgen. Geef u op voor een zo’n gesprek door te mailen naar sportontwikkeling@nijmegen.nl

De buurtsportcoaches organiseren ook een aantal activiteiten waar u aan mee kunt doen: 

Fittesten

Doe de test en praat de met buurtsportcoaches. 
Maandag 20 september: Grote Markt tijdens de weekmarkt 
Dinsdag 21 september Dukenburg Wijkcentrum Meijhorst 7039 
Woensdag 22 september Hatert tijdens de weekmarkt  

Sport beweegt naar Werk

Mentaal en fysiek fit voelen om zo een stap te zetten naar een nieuwe baan of vrijwilligerswerk?  In 8 weken wisselt sportieve activiteiten met educatieve lessen. Start in oktober.  Aanmelden: mail naar Willem Hock  w.hock@nijmegen.nl  

Walking Sports Academy @ N.E.C 

Verantwoord en veilig beweegaanbod voor 55 plussers.  Informatiebijeenkomst 29 september 2021. Aanmelden: mail naar sportontwikkeling@nijmegen.nl.
 

U staat er niet alleen voor. Dat klinkt eenvoudig maar die eerste stap zetten is vaak moeilijk. Praten over geld is niet makkelijk. Dat u moet vertellen dat u bijvoorbeeld moeilijk uw rekeningen kunt betalen. Of dat u betaalachterstanden heeft bij een aantal bedrijven en organisaties. U heeft het overzicht niet meer en dat maakt u onrustig. “Ik zou het zelf moeten kunnen”, denkt u.  Soms zetten we onszelf op deze manier zo klem.

Wacht niet te lang om hulp te vragen

Financieel experts in de wijk helpen u graag om uw geldzaken weer op orde te zetten. Zij kijken samen met u naar uw situatie en welke stappen er genomen kunnen worden. Zodat u niet meer wakker ligt over geld.  

De financieel experts zitten in de Stip bij u in de buurt. Maak een afspraak via de Stiplijn. 
Tot en met 5 september op maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 12.00 uur:

Wanneer uw kind dit jaar naar de brugklas gaat, verandert er veel. Niet alleen is het spannend voor ze. Ze gaan naar een grote school waarbij ze niet meer de oudste zijn maar de jongste. Ze moeten vaak ook een eind fietsen om naar school te komen. En ze hebben vaak een laptop nodig. Die verandering kan u best veel geld kosten.  

De gemeente kan één keer een goede laptop en/of een eenvoudige fiets voor  uw kind betalen. Wanneer kan dat?

  • Er is nog geen laptop thuis
  • Uw kind heeft geen fiets
  • Uw kind woont in Nijmegen
  • Uw kind gaat in dit schooljaar 2021-2022 naar de brugklas
  • Uw kind is definitief geplaatst op de middelbare school

U vraagt een laptop en/of een fiets aan  bij Leergeld Nijmegen.

  • Ga naar leergeldnijmegen.nl en kies voor aanmelden. Wanneer Leergeld uw aanmelding heeft ontvangen, bellen zij u voor een afspraak.
  • Belt u liever? Bel dan op maandag, woensdag of vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur naar 024 - 323 76 44 voor het maken van een afspraak.