Nieuwsbrief Werk en inkomen november 2021

Dat klinkt makkelijk maar dat is het niet. U moet vertellen dat u betaalachterstanden heeft.  Bijvoorbeeld bij uw zorgverzekeraar of bij het energiebedrijf. En uitleggen hoe het zover is gekomen. “Ik zou het zelf moeten kunnen”, denkt u. 

Het is mooi als je je geldproblemen zelf kunt oplossen, maar dat lukt niet iedereen. Er zijn juist zoveel mensen en organisaties die je willen helpen. “Schulden of niet, je bent nog steeds een waardevol persoon" zegt Walter in de nieuwe campagne “Geldzorgen? Laten we erover praten”. Walter zat zelf in de schulden en is er met hulp uitgekomen.  Net als Arnold, Patricia en Lisa. Zij vertellen dat het ermee begon om erover te praten. Dat is moeilijk maar dat is de oplossing om eruit te komen. “Alleen kom ik er niet, zonder hulp zou ik er niet over hebben kunnen dromen om van de schulden af te komen. Nu zie ik een lichtpuntje aan het eind van de tunnel” zegt Patricia.  Wacht niet te lang met vragen om hulp. Ga naar Hulp bij geldzorgen of bel 024 - 329 80 01. Mailen kan ook:  geldzorgen@nijmegen.nl.  De gesprekken zijn vertrouwelijk en gratis.
 

Een nieuwe baan of vrijwilligerswerk willen, maar u voelt zich mentaal en fysiek niet fit genoeg?  
De buurtsportcoaches hebben een speciaal programma: Sport beweegt naar werk. 
Samen met professionele trainers gaat u aan de slag om u fitter te voelen.  In 8 weken krijgt u een combinatie van sportieve activiteiten en educatieve lessen. U leert nieuwe vaardigheden die u helpen om fitter de arbeidsmarkt op te gaan.    

De training start op dinsdag 30 november 2021. Aanmelden of eerst eens praten? Mail naar Willem Hock w.hock@nijmegen.nl  In het gesprek kijken we samen met u waarin u beter wilt worden of wat u lastig vindt. En maken we een plan zodat u gericht aan het werk kan.   

Beweeg naar Werk is een samenwerking tussen het Werkbedrijf, NEC Maatschappelijk, Trainingscentrum Michi en de gemeente Nijmegen
 

Op dinsdag 7 december  van 10.00 tot 12.00 uur organiseert WerkBedrijf de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen.  Hier kunt u kennis maken met werkgevers en uitzendbureaus en bieden zij vacatures aan. Maar u kunt uzelf ook aan werkgevers presenteren.  

Hoe werkt het? 
•    Zorg dat u een LinkedIn profiel heeft  
•    Ga naar vóór  6 december naar  www.banenmarkt-rvn.nl 
•    Word lid van de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen‘.  
•    U krijgt binnen 24 uur bericht wanneer u lid bent geworden van de groep.  
•    De banenmarkt vindt plaats in deze groep 

Tijdens de Online Banenmarkt kunt u rechtstreeks contact opnemen met de werkgevers die een vacature hebben geplaatst. Gebruik hiervoor de contactgegevens die de werkgever aangeeft in zijn of haar bericht.  Ook kunt u zelf een bericht plaatsen: Wat zoekt u en wat heeft u een werkgever te bieden?  

Wilt u een werkgever tijdens de banenmarkt live online ontmoeten? Schrijf u dan in voor een Meet Up. Dit zijn online ontmoetingen waarbij één bedrijf of specifieke vacature centraal staat. Inschrijven kan via de LinkedIn groep ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen‘.    

Vragen? Stel ze aan uw begeleider (consulent) of mail naar communicatie@wbrn.nl
 

Op 2 november 2021 gaven wethouder Petra Molenaar en directeur Ina Hol van het WerkBedrijf officieel het startschot voor het project Doe je mee. In dit project gaat WerkBedrijf aan de slag om mensen die al langer een bijstandsuitkering hebben  vooruit te helpen.   

Wethouder Petra Molenaar: ”Ik ben trots op de brede aanpak van Doe je mee. We willen  mensen met een uitkering die een stap willen maken, beter kennen. Samen met het WerkBedrijf bieden we zo gericht onze hulp. Dit persoonlijke traject en aandacht, biedt deelnemers weer mogelijkheden voor een nieuwe stap richting werk of een opleiding of naar meer energie en voldoening.”

Met Doe je mee kijkt een consulent van Doe je mee samen met u naar uw wensen, situatie en mogelijkheden en wat daar vervolgens voor nodig is. Op basis daarvan maakt u afspraken over een vervolgtraject. Dit kan bij WerkBedrijf Rijk van Nijmegen zijn als u kunt gaan werken. Maar het vervolg kan ook bestaan uit vrijwilligerswerk. Of het zoeken naar een sport. Of ondersteuning bij bijvoorbeeld uw financiële of gezondheidssituatie.

Heeft u een bijstandsuitkering en wilt u meedoen aan dit project? Informatie en/of vragen, mail naar  info@doejemee-rvn.nl