Nieuwsbrief Werk en Inkomen september 2022

Gefeliciteerd met uw baan! Met uw nieuwe baan verandert uw inkomen. Waarschijnlijk gaan ook uw huurtoeslag en zorgtoeslag veranderen. Het kan dan zijn dat u recht heeft op een ander bedrag. Geef daarom uw nieuwe inkomen ook zo snel mogelijk door via toeslagen.nl. Zo voorkomt u dat u te veel toeslag krijgt en later moet terugbetalen. En dat kan soms niet goed uitkomen.

Sociaal Raadslieden helpen graag

Als u toeslagen lastig vindt, dan helpen de sociaal raadslieden u graag. De gesprekken met de sociaal raadslieden zijn vertrouwelijk en kosten niets. Dagelijks is er een spreekuur in de Stadswinkel, op dinsdagmiddag in Wijkcentrum Dukenburg (Meijhorst) en op woensdagmiddag in Wijkcentrum Titus Brandsma. Maak hiervoor een afspraak door te bellen naar 14 024.

Krijgt u een uitkering en heeft u ook werk? Dan vult u uw inkomsten in op het statusformulier. En doet u er een kopie van uw loonstrook of een ander bewijsstuk bij. Zo kunnen wij bepalen hoeveel uitkering u ontvangt. 

Wanneer u informatie onjuist of niet op tijd aan ons doorgeeft , dan kunnen wij uw uitkering niet op tijd uitbetalen. Te veel ontvangen uitkering moet u terugbetalen. 

Wanneer u twijfelt, geef dan altijd de inkomsten op. Dat kan op de volgende manieren: 

Maandelijks organiseert WerkBedrijf een makkelijke manier om met ICT bedrijven kennis te maken: Open Coffee. Iedere maand zijn er verschillende bedrijven aanwezig. Geef u op en kom op de koffie. Vertel waar u goed in bent, wat u al kunt en wat u wilt leren. En dan gaan we op zoek naar welke bedrijf bij u past.

ICT staat voor Informatie en Communicatie Technologie. In deze sector draait om het gebruik van netwerken, databases, computers, printers en mobiele telefoons. Maar denk ook aan de werking van stoplichten of machines die draaien in fabrieken. ICT speelt hier een belangrijke rol in. Heeft u interesse in een baan in deze sector? Kom naar onze Open Coffee.

Wanneer? Open Coffee is er elke 3e woensdag van de maand
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Locatie: WerkBedrijf (Nieuwe Dukenburgseweg 21a Nijmegen)

Wilt u er bij zijn?

Geef u op bij consulent Yvette Reintjes (y.reintjes@wbrn.nl) of bel: 06 2967 9177 en geef aan dat het gaat om Open Coffee ICT.

De energiekosten zijn de afgelopen tijd erg gestegen. Om te zorgen dat Nijmegenaren met een laag inkomen niet in de knel komen, krijgen zij een energietoeslag. Het gaat in totaal om €800,-. 

Ontving u in maart 2022 een bijstandsuitkering van de gemeente Nijmegen? 

Dan hoeft u niets te doen. U ontving eerder € 600,- en krijgt vervolgens eind september nog € 200,-.

Heeft u een bijstandsuitkering en nog geen energietoeslag gekregen?

Vraag dan de toeslag zelf aan via nijmegen.nl/energietoeslag. U heeft hiervoor uw DigiD nodig. Heeft u graag hulp bij uw aanvraag? De sociaal raadslieden kunnen u helpen. Bel 14 024 om een afspraak te maken.