Datum:

Burgemeester Bruls trapt Free Future af met ambassadrice Emma Wortelboer

Burgemeester Bruls trapt op donderdag 12 december 2019 om 9.30 uur op Plein 1944 het jongerenprogramma Free Future af. Hij doet dit samen met Free Future ambassadrice Emma Wortelboer. Free Future past in een serie herdenkingsactiviteiten; het is een jongerenprogramma binnen het programma 75 jaar Vrijheid. 
 
De viering en herdenking van 75 jaar Vrijheid is een goed moment om stil te staan bij het thema vrijheid. De gemeente Nijmegen organiseert in dat kader Free Future: hét jongerenprogramma waarbij vrijheid in al haar facetten centraal staat. Free Future vindt plaats van 3 tot en met 9 februari 2020. 

Kick-off Free Future

Wat betekent vrijheid voor jongeren? De focus ligt op de vrijheden die we nú ervaren, namelijk een veilige leefomgeving, inclusieve samenleving, economische vrijheid, seksuele vrijheid, vrijheid van meningsuiting, diversiteit, migratie en mensenrechten. Deze 8 vrijheden zullen fysiek aanwezig zijn tijdens de kick off. Op Plein 1944 zijn een maand lang 8 billboards te zien met daarop deze vrijheden. Begin 2020 verhuizen de billboards naar verschillende locaties in de stad waar een Free Future programma met diverse activiteiten plaatsvindt. 

Speciaal Free Future programma

Free Future biedt van 3 t/m 7 februari 2020 een speciaal programma: het Free Future College voor middelbare scholen, en studenten van MBO, HBO en WO uit heel Gelderland en daarbuiten. Tijdens het Free Future College zijn zij welkom in Nijmegen voor activiteiten en workshops rondom het thema vrijheid. Centraal staan de vragen: wat vinden jongeren van vrijheid? Hoe geven ze vorm aan vrijheid voor de toekomst? In De Lindenberg, ROC Nijmegen en op de campus  van de Radboud Universiteit worden programma’s georganiseerd met muziek, debat, spoken word, graffiti, sport en nog veel meer.

Into the future – 75 uur non-stop vrijheid!

Het jongerenfestival Into the future start op donderdag 6 februari 2020 en is een festival dat antwoord zoekt op de vraag wat 75 jaar vrijheid gebracht heeft en hoe jongeren denken over de toekomst. We mixen 75 uur lang, non-stop, inhoud met entertainment tot een uniek programma: met hiphop, dance, film, debat, kampvuur, workshops, sport en lezingen verspreid over de hele stad Nijmegen. Jongeren, artiesten, influencers uit de media, de politieke of culturele hoek, LHBTI’ers en immigranten maken de huidige balans op en geven hun geluid door. Into the Future begeeft zich van 6 t/m 9 februari 2020 over heel Nijmegen en is grotendeels gratis toegankelijk voor alle jongeren uit Gelderland en daarbuiten.

Jongerenprogramma Free Future

Free Future is een jongerenprogramma in het kader van 75 jaar vrijheid. Free Future wordt in opdracht van de gemeente Nijmegen georganiseerd met ondersteuning van de Provincie Gelderland en het Vfonds.