Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Ankie Jansen-Groenen

Mevrouw J.C.M. Jansen-Groenen (68) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor haar  jarenlange verdiensten als voorzitter bij het Steunfonds Parochie Heilig Sacrament, Zonnebloem Brakkenstein en in verschillende functies bij meerdere organisaties en verenigingen.

Mevrouw Jansen is al sinds de oprichting 5 juni 1997 voorzitter Steunfonds Parochie Heilig Sacrament in Brakkenstein. Deze stichting ondersteunt vanuit de kerk de mensen in de wijk die ziek zijn of een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij stellen kosteloos producten en levensmiddelen beschikbaar aan personen die onvoldoende financiële middelen hebben. Daarnaast worden er ook kerstpakketten verzorgd en krijgen zieken en vrijwilligers een ‘lichtpuntje’. Mevrouw Jansen heeft ondanks haar ziekte en handicap de vrijwilligers weten te overtuigen van dit goede doel. Als voorzitter is zij overtuigend, democratisch, maar ook zelfverzekerd en koersvast.

Daarnaast vervult zij sinds een aantal jaren de rol van voorzitter en secretaresse van de Zonnebloem afdeling Brakkenstein. Mevrouw Jansen zet zich voor meer dan 100% in bij al haar werkzaamheden. Zij zit vergaderingen van het bestuur en vrijwilligers voor. Zij verricht al het secretaressewerk. Heeft de afgelopen 1,5 jaar alle lijsten van de gasten op orde gebracht en houdt dat nu goed bij. Ze helpt vrijwilligers als er vragen of soms moeilijkheden zijn. Gaat een keer per week op huisbezoek bij een van haar gasten. Zij regelt alles voor de ziekendag, de kerstviering in de kerk en nog veel meer. Voor De Zonnebloem is zij een lot uit de loterij. 

Daarnaast heeft ze ook nog diverse bestuursfuncties vervuld bij diverse organisaties en verenigingen:

  • 1980 tot 1992 voorzitter van het clubblad van Voetbalvereniging Brakkenstein
  • 1982 tot 1990 voorzitter en bestuurslid van de ouderraad van Basisschool Brakkenstein
  • 1982 tot 1990 secretaris en actief lid van Carnavalsvereniging De Platte Knip
  • 1989 t/m 2015 voorzitter van het St. Nicolaas comité in Brakkenstein
  • 1980 - 2000 bestuurslid van de wijkraad Brakkenstein.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Jansen-Groenen op dinsdag 26 maart 2019 om ± 12.15 uur bij de bestuursvergadering van de Parochie Heilig Sacrament, Heyendaalseweg 300, Nijmegen.