Datum:

Camera’s voor handhaving inrijverbod Waalkade

Het inrijverbod op de oostelijke Waalkade wordt vanaf vrijdag 1 mei gehandhaafd met camera’s. Sinds de afronding van de werkzaamheden op de Waalkade, vorige zomer, is een deel van de Waalkade niet meer open voor auto’s en motoren. Door het plaatsen van de camera’s kunnen we het inrijverbod 24 uur per dag handhaven.

Het inrijverbod geldt niet voor bussen, hulpdiensten en voertuigen van de Dar. Ook de bevoorrading van de boten die aan het afgesloten deel van de kade liggen blijft mogelijk. Daarnaast kan de gemeente incidentele ontheffingen verstrekken voor bijvoorbeeld de op- en afbouw van evenementen of voor verhuizingen of schoonmaak- of onderhoudswerkzaamheden aan de panden. Voor het overige autoverkeer blijft  de Waalkade bereikbaar vanaf de oost- of de westkant. Aan beide kanten van het afgesloten deel ligt een rotonde of keerlus. Fietsers kunnen wel over de Waalkade rijden. Voor het plaatsen van de camera’s heeft de gemeente toestemming gekregen van het Openbaar Ministerie. De boetes voor de overtreding gaan naar het Centraal Justitieel Incassobureau.

Vorig jaar heeft de Waalkade een flinke metamorfose ondergaan. Een deel van de kade is verlaagd, de horecaterrassen zijn allemaal op één niveau gebracht en het asfalt heeft plaatsgemaakt voor gras. Afgelopen maanden zijn er bomen geplant en is het laatste stuk bestrating onder aan de Veerpoorttrappen vernieuwd. Dit jaar wordt nog een beregeningssysteem ingegraven zodat de grasmat bij warm weer niet verdroogt. De plaatsing van het bronzen kunstwerk van de Waterwolf is gepland voor september 2020.