Datum:

Aanbod energie-advies voor 100 monumentale Nijmeegse woningen

De gemeente Nijmegen biedt 100 eigenaren van monumentale woningen dit jaar een energie-advies aan. Energie besparen en verduurzamen is ook in oude monumentale panden mogelijk. Deskundig advies en maatwerk zijn daarbij belangrijk. Verduurzamingsplannen moeten aan de regels voldoen, en elk monumentaal pand is weer anders. Eigenaren van monumentale woningen kunnen vóór 1 januari 2021 een energie-advies aanvragen. Zij betalen een eigen bijdrage van € 200 (incl. btw) voor het adviesrapport.

Aanbod

  • Advies over verduurzaming en energiebesparing op maat voor een monumentale woning van een onafhankelijk, ervaren, deskundig adviesbureau (De Groene Grachten of Dijkoraad)
  • Dit energieadvies kost normaal € 1250 (incl. btw). De woningeigenaar betaalt in de actieperiode alleen een eigen bijdrage van € 200 (incl. btw) aan het adviesbureau, voorafgaand aan het onderzoek. De gemeente Nijmegen kan dit lagere tarief aanbieden door inkoopvoordeel en Rijkssubsidie (RRE).
  • Dit aanbod is beschikbaar voor 100 particuliere eigenaren van een monumentale woning in Nijmegen, die geregistreerd staat als rijks- of gemeentelijk monument (op=op).
  • Meer informatie & aanmelden (vóór 1 januari 2021): regionaalenergieloket.nl/nijmegen. Na aanmelding neemt het adviesbureau contact op voor een afspraak.

Over het advies

Na een inspectie van de monumentale woning en het in kaart brengen van de wensen, kijkt de adviseur naar ruim 70 duurzame maatregelen op het gebied van: Isolatie, Ventilatie, Warmte, Elektriciteit en Water & Groen. Het adviesrapport bevat:

  • Een overzicht van de eigenschappen van het pand en de wensen;
  • Een korte cultuurhistorische omschrijving van de waardevolle elementen;
  • Een selectie van interessante maatregelen, inclusief voordelen, aandachtspunten, regelgeving, een indicatie van de terugverdientijden, een inschatting van de kosten en aanbevelingen voor financiering;
  • Een stappenplan voor verdere acties richting uitvoering.