Datum:

Koninklijke onderscheiding voor de heer M. (Martin) de Kleijn (72)

De heer De Kleijn heeft vandaag de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen uit handen van locoburgemeester Noël Vergunst. De uitreiking vond plaats aan boord van de Rijnaak De Wildevaer II. 

De heer De Kleijn is ruim 30 jaar in dienst geweest bij het Canisius College. Hier was hij werkzaam als onderwijsassistent. De heer De Kleijn heeft zich, naast zijn gewone werk, met hart en ziel ingezet voor buiten-curriculaire activiteiten. Niets was hem teveel en wat onmogelijk leek, maakte hij mogelijk. De heer De Kleijn is een geweldig organisatietalent. Door het bestuur van de Vereniging en Stichting Zeeverkenners is Martin de Kleijn voorgedragen voor een onderscheiding als blijk van waardering voor zijn grote inzet.

De heer De Kleijn maakte jarenlang o.a. deel uit van de activiteitencommissie en zette zich met veel toewijding in voor Actie Adoptie. Daarnaast is hij zeker 40 jaar hulpsinterklaas geweest bij gezinnen, verenigingen, bso’s, basisscholen etc. Het jaarlijkse Collegekamp, een activiteit voor leerlingen van de brug-, tweede en derde klas van het Canisius College, kon 25 jaar rekenen op hulp van de heer De Kleijn. Hij zette zich in bij de voorbereidingen van het kamp en hij was gedurende de kampweek zelf aanwezig en zette hij zich vol overgave in om deze week voorspoedig te laten verlopen.

De heer De Kleijn is al sinds jaar en dag betrokken bij Stichting Zeeverkenners. Hij heeft veel inspanningen verricht voor deze groep maar heeft ook vele vrije uren gestoken in de restauratie van het schip. Vandaag ligt het schip De Wildevaer II niet zoals gewoonlijk in de haven van Middelaar, maar in de Lindenberghaven in Nijmegen. Daar waar is de stichting ook ‘geworteld’ is. Een goed moment om de heer De Kleijn aan boord van deze Rijnaak te bedanken voor zijn jarenlange inspanningen!