Datum:

Koninklijke onderscheiding voor Johnny Rahaket (67)

De heer J.W.M. Kuster, beter bekend onder de naam Johnny Rahaket is dirigent, violist en arrangeur van het Colourfulcitykoor. Het koor vierde het 20-jarig jubileum met 2 concerten in De Lindenberg in Nijmegen. Zaterdagavond 8 juli, aan het einde van het concert, heeft burgemeester Bruls hem de versierselen uitgereikt behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Johnny Rahaket studeerde viool aan de Staatliche Hochschule für Musik in Keulen en aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelde onder andere als concertmeester bij het Riciotti Ensemble, was 5 jaar violist bij het Internationaal Danstheater en was verantwoordelijk voor de muziek in verschillende producties van het Bewegingstheater Amsterdam.

In 1995 richtte Johnny Rahaket het R-chestra op. De band speelt wereldmuziek uit alle windstreken. Ten behoeve van de jaarlijkse zomer manifestatie Nijmegen Colourful City werd er een projectkoor opgestart, R-chestra.

In vervolg hierop werd door Johnny in 2002 het Colourfulcitykoor (CCK) opgericht, een groot amateurkoor dat liederen uit de hele wereld vertolkt. Het koor werd door zijn muziekkeuze, maatschappelijke betrokkenheid en solidariteit met de achtergestelden een begrip in de Nijmeegse samenleving. Bijvoorbeeld bij het ontsteken van de vredesvlam op het plein van de Jozefkerk en bij multiculturele buurtfestivals. Maar ook wereldwijd, met diverse koorreizen binnen en buiten Europa.

Naast het CCK begeleidde Johnny Rahaket meer koren. Zo was/is hij dirigent van het Colourfulcity Kinderkoor en vrouwenkoor DiaZ, levert hij jaarlijks een bijdrage aan de Wereldlichtjesdag en leidt hij een orkest bij het Zelfregiecentrum.

De heer Rahaket wordt gekenmerkt als enthousiast en gedreven. Hij gaat altijd voor het beste. Is een inspiratiebron voor velen. Hij heeft een onvoorwaardelijke toewijding voor zijn professie als 'musicus met een boodschap'. Een kleurrijk sleutelfiguur.