Datum:

Werkzaamheden Laauwikstraat en Vossenpelssestraat

Vanaf maandag 26 augustus werken we aan de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat. En wel op het deel vanaf de rotonde met de Turennesingel tot aan de gemeentegrens met Lingewaard. Ook Bekkersland nemen we mee. De weg krijgt een 30km-inrichting. Er komen geluidsarme klinkers, we verhogen de kruispunten en bij de bushaltes wordt de weg smaller. 

Deze maatregelen zorgen ervoor dat het verkeer minder hard door de wijk rijdt. Dit is een van de verkeersmaatregelen van het project Dorpensingel. Daarmee worden Nijmegen-Noord en Bemmel beter bereikbaar en hebben omwonenden minder last van verkeer.

Tegelijkertijd vervangen we de rioolaansluiting van ongeveer 50 woningen en verbeteren we de afvoer van regenwater. Het werk start op de Laauwikstraat bij de rotonde en we werken in fasen richting Bemmel. Op die manier heeft u er maar 1 keer last van. Het werk duurt naar verwachting tot en met maart 2020. 

Last voor het verkeer

Voor het doorgaande verkeer tussen Bemmel en Nijmegen-Noord en andersom is er een omleiding met borden via de Prins Mauritssingel. Voor wijkbewoners is er steeds 1 rijbaan vrij op het deel waar we aan het werk zijn. Er komen verkeerslichten met een om-en-om regeling voor auto’s en bussen. Voor fietsers is er een omleiding door de wijk.

Weekendafsluiting 14-15 september

In het weekend van 14 en 15 september plaatsen we een grote put op de kruising Laauwikstraat – Duitslandstraat. Hierdoor is dit kruispunt afgesloten vanaf vrijdag 13 september 19.00 uur tot maandag 16 september 6.00 uur. Voor het doorgaande verkeer is er een omleiding.

Lees meer over het werk aan de Laauwikstraat en Vossenpelssestraat op de website MijnWijkplan. Volg de voortgang van het werk via de app: BAM Infra Projecten.