Datum:

Rode Baretten ‘veroveren’ Nijmegen, logistieke training van de luchtmobiele brigade

De luchtmobiele brigade van de Koninklijke Landmacht houdt van 2 tot 5 april in Nijmegen een oefening. Ongeveer 120 militairen uit Schaarsbergen die gespecialiseerd zijn in bevoorradingsoperaties doen eraan mee.

De Rode Baretten gaan op verschillende plekken in de stad aan de slag. Zij gaan goederen verplaatsen in konvooien via de openbare weg, het bouwen van een tijdelijk basiskamp wordt getraind en er komen patrouilles door de stad.

De oefening BEVOSEAL vindt grotendeels plaats in de openbare ruimten, buiten de militairen oefenterreinen. Het kan dus zijn dat u militairen ziet lopen en bepaalde geluiden hoort. Dit hoort allemaal bij de oefening.

De militairen die deelnemen aan de oefening in Nijmegen zijn afkomstig van 11 Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Ze zijn herkenbaar aan hun opvallende Rode Baret, het internationale symbool voor luchtlandingseenheden. De militairen van de luchtmobiele brigade zijn overal ter wereld snel inzetbaar en zijn opgeleid om onder alle omstandigheden operaties uit te voeren.

De gemeente Nijmegen en defensie werken samen om deze oefening mogelijk te maken.