Datum:

Rijk van Nijmegen wil aantal pleegouders flink verhogen

Vandaag start de week van de pleegzorg. Dit is een belangrijke week want nieuwe pleegouders zijn hard nodig in deze regio. Daarom is Nijmegen samen met buurgemeenten gestart met een campagne om meer pleegouders te werven. De landelijke week van de pleegzorg vraagt aandacht voor het tekort aan pleegouders. 

Er wordt stevig ingezet: een nieuwe website moet potentiële pleegouders sneller en beter van informatie voorzien, in de stad hangen posters, en er hangen banieren bij basisscholen om pleegouders te werven. Deze week gaan wethouders in de regio langs bij pleegouders om ze persoonlijk te bedanken voor hun werk. Elk pleeggezin krijgt een bedankje en waardering voor het opvangen van kinderen. Die komt in de vorm van een brief van alle wethouders met een VVV bon en biologische koekjes van Stichting Bakkerscafé van Pluryn.

Nog niet alle kinderen groeien nu op in een warm gezin

Er zijn te weinig pleegouders in de regio Rijk van Nijmegen. Soms gaat het thuis even wat moeilijker. Dan kunnen kinderen tijdelijk of voor langere of kortere tijd niet in hun eigen gezin wonen. Dan is het fijn dat een kind terecht kan in een ander gezin. Het liefst in hun eigen buurt, dorp of stad, zodat ze hun eigen school kunnen blijven bezoeken en hun eigen vriendjes kunnen blijven zien. Een fijne leefomgeving, waar ze mogen zijn, tot ze weer teruggaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen.

Door de verhalen van pleegouders te vertellen en te laten zien, willen we nieuwe pleegouders inspireren om zich aan te melden op www.pleegzorgrijkvannijmegen.nl. Melissa, de moeder van het pleeggezin op de posters in de stad, werd sinds de lancering van de campagne een pleegzorg influencer en beantwoordt nu vragen van belangstellende ouders. Het aantal vragen om informatie en aanmeldingen voor een kennismakingsgesprek op de nieuwe website loopt goed.