Datum:

Nieuw logo voor gemeente

Vanaf vandaag gebruikt de gemeente Nijmegen een nieuwe organisatielogo: de vertrouwde dubbelkoppige adelaar uit het stadswapen in een gestileerde, hedendaagse versie.

Na bijna 20 jaar is het gemeentelogo, destijds ontworpen voor drukwerk, aan vervanging toe. Het wordt steeds meer digitaal gebruikt en is niet goed leesbaar op kleine beeldschermen. Met de ontwikkeling van de nieuwe website Nijmegen.nl (die 6 november online staat) is daarom gekozen voor een nieuw ontwerp dat ook goed bruikbaar is op smartphones en tablets.

Het nieuwe logo bestaat uit het woord Nijmegen en een gestileerde dubbelkoppige adelaar, die ook voorkomt in eerdere gemeentelogo’s en gebaseerd is op het gemeentewapen van Nijmegen. In de uitwerking van het logo en de huisstijl blijven de kleuren rood en zwart uit de stadsvlag de basis. Hiermee blijft de stadsgeschiedenis zichtbaar in het gemeentelogo.

Voor digitale en gedrukte teksten gebruikt de gemeente het goed leesbare, open source lettertype Source Sans Pro. In het gemeentelogo en in titels van teksten staat de Oranda, die al jaren (o.a. in de huisstijl van de Stadswinkel) wordt gebruikt.

De nieuwe huisstijl wordt de komende tijd geleidelijk ingevoerd, het eerst op de meest in het oog springende locaties en communicatiemiddelen. In de komende twee jaar kunt u het oude logo dus nog af en toe tegenkomen.