Datum:

Nijmegen sluit aan op BerekenUwRecht

Op welke landelijke en gemeentelijke vergoedingen heb ik recht? Op die vraag geeft de tool BerekenUwRecht antwoord. De gemeente Nijmegen is sinds 31 januari aangesloten op deze tool.

BerekenUwRecht is een online tool waarmee inwoners en ondernemers, hulpverleners en/of het netwerk van deze groep, op een eenvoudige manier kunnen zien op welke landelijke en gemeentelijke vergoedingen zij recht hebben. Deze kunnen ze vervolgens meteen aanvragen. De focus bij het gemeentelijke deel ligt op huishoudens met een lager inkomen. 

Meedoenregeling en busvoordeelabonnement

Zo biedt de gemeente Nijmegen voor inwoners met een lager inkomen onder meer de meedoenregeling en het busvoordeelabonnement aan. Bij de meedoenregeling kunnen mensen voor 150 euro een sport of cursus doen. Of bijvoorbeeld naar de film of de sauna. Met het busvoordeelabonnement reis je het hele jaar voor maar 15 euro met de bus. 

Vergoedingen voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er verschillende vergoedingen van Stichting Leergeld beschikbaar zoals een laptop, zwemles, of een fiets voor als het kind naar de brugklas gaat. Inwoners die recht hebben op deze vergoedingen worden doorverwezen naar de website van stichting Leergeld.

BerekenUwRecht is een hulpmiddel en een aanvulling op vergoedingen.nijmegen.nl. Op deze gemeentelijke website is te zien welke lokale vergoedingen er zijn. Ook hier kunnen direct verschillende regelingen worden aangevraagd. 

Energietoeslag aanvragen

De energietoeslag is niet opgenomen in BerekenUwRecht omdat het een tijdelijke regeling betreft. Deze kan door Nijmegenaren met een lager inkomen nog tot en met 31 maart 2024 worden aangevraagd via nijmegen.nl/energietoeslag

Hulp nodig bij aanvragen?

Voor hulp bij BerekenUwRecht en/of het aanvragen van de vergoedingen kunnen inwoners terecht bij de Stips in de wijken. Een overzicht van alle Stips is te vinden op stipnijmegen.nl.

Bereken uw Recht

De online tool BerekenUwRecht is te vinden op berekenuwrechtplus.nl/nijmegen.php.