Datum:

NMHC Nijmegen is de meest inclusieve sportaanbieder van Nijmegen

NMHC Nijmegen is de meest inclusieve sportaanbieder van Nijmegen. Dat werd bekend tijdens de Avond van de Nijmeegse Sport op vrijdag 17 september in de Jan Massinkhal. Korfbalvereniging Keizer Karel en Volleybalvereniging Pegasus werden gedeeld tweede.

NMHC

NMHC ontvangt de prijs voor haar initiatieven om de club inclusiever te maken. Zo zijn ze bezig met Walking Hockey waarmee ze de sport toegankelijker maken voor ouderen. Ook stellen zij hun velden beschikbaar voor onder andere nieuwe Nederlanders, om ze kennis te laten met de Nederlandse sportcultuur. “Over de gehele linie straalt de vereniging uit een inclusieve club te zijn, zowel in het verenigingsaanbod, maar vooral ook in de samenwerking die het zoekt in en met de stad, zoals met kenniscentra en andere (hockey)verenigingen.”, zegt de jury over de hockeyclub.

Keizer Karel en Pegasus

Keizer Karel heeft het eigen sportaanbod verbreed. Ze hebben extra programma’s opgezet voor ouderen zodat iedereen van een familie er kan komen sporten. Daarvoor biedt Keizer Karel ook andere sporten aan dan alleen korfbal. Pegasus helpt onder andere actief mee in de organisatie van EuroGames 2022. Dat is een sportevenement dat volgend jaar in Nijmegen plaatsvindt en waar inclusiviteit centraal staat.

Compliment

NMHC krijgt voor hun eerste plaats een compliment van € 3.000,-. Keizer Karel en Pegasus krijgen allebei een bedrag van € 1.000,-. De gemeente Nijmegen reikt deze prijs uit om verenigingen te belonen die zich inzetten voor een inclusieve sportomgeving.