Datum:

Resultaten inleveractie steekwapens

De gemeente Nijmegen, Politie en Bindkracht10 namen vorige week, tijdens de Week van de Veiligheid, deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Hiervoor startte op 30 september ook de campagne '#ShowSkillsNotKnives - You Choose'. Op 4 locaties verdeeld over Nijmegen, konden mensen hun steekwapen straffeloos inleveren. Daar is gebruik van gemaakt; in totaal zijn er 40 wapens ingeleverd. 

‘Elk wapen dat is ingeleverd, maakt Nijmegen weer veiliger. Ik ben dan ook erg blij dat er gebruik is gemaakt van de inleveractie. Wapens horen gewoon niet thuis in onze stad.’, reageert burgemeester Bruls. 

In de campagne ‘#ShowSkillsNotKnives - You Choose ' (YouTube) spraken bekende en onbekende jongeren uit Nijmegen zich uit over en tegen steekwapenbezit. Halt gaf op verschillende middelbare scholen les over steekwapengebruik. De Kristallis school en Bindkracht10 maakten met leerlingen een rap (met clip (YouTube)). Deze video en de campagne hadden een groot bereik. 

Burgemeester Bruls: ‘Het is erg belangrijk dat jongeren, en volwassenen, zich bewust zijn van de risico’s voor zichzelf en een ander door het dragen van een wapen. De boodschap van de campagne is om te je te richten op waar je goed in bent, je skills. De gemeente blijft natuurlijk inzetten op bewustwording over wapengebruik.’