Datum:

Verkiezingen voor het Europees Parlement, hoe zit dat?

Op 23 mei 2019 vinden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Maar wat is de rol van dat Parlement? En wat betekent dat concreet voor Nederland? Zijn de partijen in het Europees Parlement hetzelfde als in de Nederlandse Eerste en Tweede Kamer? Waarom zou u gaan stemmen?

Op 18 april laat historica drs. Liane Vissers ’t Hof zien hoe de processen werken en wat uw invloed kan zijn op de Europese politiek. Na deze lezing waarin informatie, korte filmpjes, een quiz, stellingen en debat elkaar afwisselen, bent u goed voorbereid op de Europese stembus!

Spreker

Drs. Liane Vissers ’t Hof is historica, lerares geschiedenis/maatschappijleer, trainer, voormalig projectleider Europese onderwijsprojecten en auteur van publicaties over Europese en internationale oriëntatie (EIO).

Deze lezing van Neios wordt mede mogelijk gemaakt door het Informatiebureau van het Europees Parlement en het Europees informatiecentrum Europe Direct Nijmegen. Dit informatiecentrum is de entree tot de Europese Unie voor de inwoners van Nijmegen. Het centrum verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert evenementen, debatten en bijeenkomsten die het Europees burgerschap stimuleren. Europe Direct Nijmegen wordt mede gefinancierd door de Europese Commissie.

Waar en wanneer?

  • Donderdag 18 april 2019
  • 19.00 uur - 20.45 uur
  • Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29 in Nijmegen

Aanmelden

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de projectcoördinator van Europe Direct Nijmegen Angelique Tang,

a.tang@nijmegen.nl telefoonnummer 024-329 90 36.