Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor mevrouw Jetty (G.H.) Podt (60)

Burgemeester Bruls reikte op 2 september 2023, tijdens een vesperviering van koor Capella Cumerana in de Stevenskerk, een Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Podt.

Mevrouw Podt was de dirigente van de Capella Cumerana, sinds de oprichting van het koor in 1994. Na ruim 25 jaar is mevrouw Podt gestopt met haar dirigentschap.

Dit Nijmeegse koor met ongeveer 18 zangers organiseert inmiddels ruim 25 jaar de verspervieringen in de Stevenskerk. Op iedere eerste zaterdag van de maand (met uitzondering van hartje zomer en hartje winter) is er een concert in de Stevenskerk waarbij oude religieuze muziek, met name uit de Engelse koortraditie, wordt gepresenteerd. Hiermee heeft zij een bijzondere culturele activiteit bereikbaar gemaakt voor publiek dat op zaterdagmiddag de Nijmeegse binnenstad bezoekt. Aanvankelijk kwamen er 50 bezoekers maar dat zijn er nu regelmatig 150. De uitvoeringen hebben een hoge kwaliteit en mevrouw Podt heeft de enorme akoestiek van de Stevenskerk weten te benutten voor een zo mooi mogelijke koorklank. 

Mevrouw Podt is als kerkmusicus werkzaam in de Nijmeegse Stevenskerk en is in 2013 benoemd als de officiële stadsorganist van Nijmegen. 

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan mevrouw Jetty Podt op zaterdag 2 september om 16.30 uur. De uitreiking vond plaats na de vesperviering.