Datum:

Zilveren Waalbrugspeld voor Peter Driessen

De heer P. (Petrus) E.J. Driessen (66) is voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem. De heer Driessen is voorgedragen omdat hij sinds 2001 tot eind 2019 vrijwilligerswerk doet voor de Zonnebloem. Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor het welzijn van zieken en ouderen in Altrade en Nijmegen–Oost.

Het vrijwilligerswerk van de heer Driessen kent een lange geschiedenis. Zo zet hij zich al ruim 18 jaar in voor de Zonnebloem als vrijwilliger. Vanaf 1988 is de heer Driessen al aangemeld bij de Zonnebloem, als donateur. Lange tijd is hij voorzitter geweest van de afdeling. Enkele jaren geleden zijn de afdelingen Altrade en HHK (Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg) samengegaan in de afdeling Nijmegen-Oost. In deze afdeling werd de heer Driessen vice-voorzitter, verzorgt hij de ledenadministratie van gasten en vrijwilligers en de uitgave van Duet, het blad voor gasten en vrijwilligers. 

Naast dat de heer Driessen al ruim18 jaar vrijwilligerswerk doet voor de Zonnebloem heeft hij zich ook geruime tijd ingezet als vrijwilliger voor het wijkcentrum Daalsehof. Zijn werkzaamheden bestonden, ongeveer 20 jaar, uit het begeleiden van discomiddagen en zangavonden, affiches maken, zorgen voor promotie via de krant en wijkkrant. Ook zorgde hij voor de financiële verantwoording naar de gemeente toe. De heer Driessen stond altijd klaar om iets te organiseren in het wijkcentrum en is zeer zorgzaam voor anderen.

De aanvragers typeren de heer Driessen als wijs, deskundig, daadkrachtig, enorm maatschappelijk betrokken, een man met veel inzet, doorzettingsvermogen en liefdevol betrokken.

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan de heer Driessen op woensdag 10 november 2021 om 15.15 uur. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Zonnebloem in wijkcentrum de Ark van Oost, Cipresstraat 154, Nijmegen